Hamar Dániel

2007. július 27.

Ütősvölgy és Muzsikásvölgy

A fesztivál keretében, ahogy az Amadinda köré épül az Ütősvölgy, hasonlóan a Muzsikás köré szerveződött a Muzsikásvölgy eseménysorozat. Öt koncert és egy zenés erdei séta.

Az eddigi sikerekre való tekintettel idén is folytatódik az Amadinda együttes ÜtősVölgy elnevezésű programfolyama. A családi hangversenysorozat minden nap a taliándörögdi Művelődési Házban kap otthont, melynek keretében ütőshangszerekkel, a ritmus kialakulásával és a ragtime korával ismerkedhetnek az érdeklődők. Az Amadinda repertoárjában XX. századi szerzők ütőhangszerekre írt kompozíciói éppúgy szerepelnek, mint a korábbi zenetörténeti korszakok vonós-, billentyűs-, fúvósremekműveinek átiratai, ahogy az Európán kívüli (afrikai, ázsiai, óceániai) tradicionális zenék is.

 

A fesztivál keretében, ahogy az Amadinda köré épül az Ütősvölgy, hasonlóan a Muzsikás köré szerveződött a Muzsikásvölgy eseménysorozat. Öt koncert és egy zenés erdei séta. Szól a kakas című, máramarosi zsidó zenékből válogatott műsorukat Kapolcson, Zsoltár-népének-népdal című összeállításukat Vigántpetenden, Bartók-programjukat Monostorapátiban adják elő. Öcsön „két muzsikás”, Hamar Dániel és Sipos Mihály egy rendhagyó zenés sétára hívják a népzene híveit. Vendégek: Berecz András énekes-mesemondó, Bob Cohen zenész-folklorista, Farkas Zoltán-Tóth Ildikó táncospár, Fehér Ernő zongoraművész. Népzene, Bartók, Kodály művek, az eltűntnek hitt magyar zsidó zene, mese, erdei kirándulás zenével, zsúfolásig megtelt helyszínek, felejthetetlen négy nap.

Szerző: 
Völgyfutár
Kategória: 
Sztori
Történetem ideje: 
2007. július 27.
Művészetek Völgye a Youtubeon Művészetek Völgye mobil alkalmazás Művészetek Völgye jegyvásárlás

További történetek

1995. július 24.
2010. augusztus 04.
2011. július 05.
2012. július 21.

Oldalak

Oldalak