Romano Graszt

2013. augusztus 01.

Köszönöm, Romano Graszt!

A Romano Graszt nevű zenekarban négyen játszanak. Esetleg öten. Csakhogy, akik még az előbb táncoltak, azoknál már a mikrofon. A vetésforgóban való zenélés a zene minőségét nem érinti, igazi őszinte és autentikus, mondjuk inkább úgy, hogy végtelenül dögös cigány zene a része azoknak, akik ellátogattak Jancsi bácsi udvarára.

Színek a cigány kultúrából a háromnapos minifeszt fantázianeve. Sznob koncerttermekben borsos árért ünneplik világzene néven az ilyen produkciókat. A Völgyben megadatott, hogy mi látogassunk el hozzájuk, és élvezzük azt az igaziságot és őszinteséget, ami veleje ennek a sokat szenvedett népnek.

 

Mindenképpen a nap pillanata volt, görcsoldó terápia. Szenvedélyek variációinak sodrásában – tán így lehetne összefoglalni ezt a csütörtököt. Az álmait megélő kisfiúból lett aranyásó, a tanító szerepet komolyan vevő költő, aki tudja, hogy pont azért kell vidámnak lenni, hogy üzenete célba érjen, és a szabadságot még a maga természetességében megélő nép egymásutánisága adta a pluszt, ami a 7. napon elhozta a megnyugvást.

 

Nuszbaum Tibor

Szerző: 
Nuszbaum Tibor
Kategória: 
Sztori
Történetem ideje: 
2013. augusztus 01.
Művészetek Völgye a Youtubeon Művészetek Völgye mobil alkalmazás Művészetek Völgye jegyvásárlás

További történetek

1995. július 24.
2010. augusztus 04.
2011. július 05.
2012. július 21.

Oldalak

Oldalak