1999. július 16.

MŰVÉSZETEK VÖLGYE ILLAT

Tudod milyen. Ne értsd, csak érintsd! Tudod milyen. Ne kend, csak érezd! Bőrbarát. PH5.5 (Intenzív dejó)

Tudod milyen.

Amikor nyári délután a porverő csatak csigákat csal a rétre. Csobog a patak, és a párálló csillogás harsogó zöld gőzét lélegzi a bőröd mindenütt.

Tudod milyen időzni a loncsos-kaccsos lugas alatt, ahol a pókháló himbáló szélben százéves kőfal repkényes doha porlik a padra és puha a moha. Pista kamrájában a kamarakoncert karnagya koccint és a felhőkig felzeng a szöcskezizegés is. A házban egy otthonkába zárt kemenceszív hevén friss kérgű pogácsa sül. Noha a bor nohabor, de hűs a korty és emlékeid mélyére legurul, ahol sárgultan füstölög nagyapád dohányszagú Atlantisza.

Tudod milyenek azok a szömörce közt kócolódó, kacajfürtös kapolcsi lányok, akik a templomszeglethez hívnak, mert ott a százréteg mészen futrinka mászik, a fal előtt cserzett marokban csöndben lapozott „józsefattila” zárul. Balázs még szaval. Jó így csüngeni a hársak alatt.

A szandálos anyácska ölében hurka-karú gyereksonka szuszog. Szájából édes nyál iramodik a tegnap-kitáncolt fűbe éppen, ahol  két éve hajnalban egy hamuval hintett hálózsákban  csillagporos szerelmetek megfogant.


Tudod milyen. Ne értsd, csak érintsd! Tudod milyen. Ne kend, csak érezd!


MŰVÉSZETEK VÖLGYE ILLAT. (Hatása 24 óránál is tovább tart!)

Szerző: 
Jack Tibor / Műsorfüzet 1999
Kategória: 
Ereklye
Történetem ideje: 
1999. július 16.
Művészetek Völgye a Youtubeon Művészetek Völgye mobil alkalmazás Művészetek Völgye jegyvásárlás

További történetek

1995. július 24.
2010. augusztus 04.
2011. július 05.
2012. július 21.

Oldalak