2012. július 28.

Petend nem adja fel!

A Vigántpetend Jövőéért Alapítvány egyértelműen Völgyrészként gondol falujára, attól függetlenül, hogy anyagi okok miatt, idén sajnos nem tud a Művészetek Völgye programokat tartani Petenden. A Völgy közösség, és mint közösség jóval több, minthogy piszkos anyagiak miatt csak úgy feladják.

El is határozta az alapítvány kuratóriuma, hogy a saját erejükből megcsinálják a Vigántpetendi Hétvégét, mégpedig július utolsó hétvégéjén. „Úgy gondoljuk, hogy Vigántpetend túl szép ahhoz, hogy ne mutassuk meg. Megpróbáljuk ide csábítani az embereket, hátha valaki beleszeret. Az is cél volt, hogy felpezsdüljön a falu élete, fiataloké, időseké, bárkié, aki bekapcsolódik akár a szervezésbe, akár látogatóként vesz részt valamely programon. „ - Meséli az esemény egyik megálmodója, Kardos Tibor, aki nem csak ötleteivel tesz hozzá a közöshöz, de fellépőként is találkozhatunk vele. A szombat esti táncházra készül nagyon, ahol némi tanításra fogja felhasználni néptáncos múltjának köszönhető tudását. Az elhatározást pedig tett követte, szűk egy hónapjuk volt megszervezni mindent. Bele is csaptak gyorsan. A gyerekeknek szóló kézműves foglalkozásoktól kezdve fotókiállításon át, zenetörténeti előadáson keresztül egészen a Petendi Pálinkaház megtekintéséig lehet mazsolázgatni a programok sorában.

 

„Bízunk abban, hogy jövőre Petend visszakerül az őt megillető helyére, és hivatalosan is Völgyfalunak tudhatja magát. Akkor annyiban lesz létjogosultsága a mi munkánknak, hogy természetesen segítjük és dolgozunk benne. Mi ezt szeretnénk.” – mondja Tibor az Alapítvány további lehetséges dolgairól. Az már most tény, hogy nem csak felpezsdítik a falu kulturális életét, de amit lehet, megtesznek Petend szépségéért. Társadalmi munkában ápolják, szépítgetik azt. Nincs korhoz, vagy társadalmi helyzethez kötve kik alkotják a csapatot, egyetlen feltétel van: a falujukért tenni akarókat fogadja magába az Alapítvány.

 

Nuszbaum Tibor

Szerző: 
Nuszbaum Tibor
Kategória: 
Sztori
Történetem ideje: 
2012. július 28.
Művészetek Völgye a Youtubeon Művészetek Völgye mobil alkalmazás Művészetek Völgye jegyvásárlás

További történetek

1995. július 24.
2010. augusztus 04.
2011. július 05.
2012. július 21.

Oldalak