2003. július 31.

PVC-cső, mouthbow és konga

Elektronikus tánczene ötvözve a népzenével, rengeteg kimondhatatlan nevű egzotikus hangszer és egy PVC-cső: ez a Navrang együttes fellépése. Fatboy Slim-es zenei alap és két fér., aki mindenféle hangszert meg tud szólaltatni, és persze egy Jam Session, ahol találkoztak a csapattagok.

– Milyen hangszerek szólalnak meg a számaitokban?

– Hegedű, tilinkó, kaval, mouthbow, gong, djembe emellett van egy PVC-cső is, amit méhviasszal kezeltünk, és azóta azon is lehet zenélni. A felsorolt hangszerek egyébként a világ minden részéről származnak és különleges népi hangszerek.

– Hánytagú a csapat?

– Eredetileg hárman vagyunk, én meg a Szilágyi testvérek. Sajnos Barnabás tegnap ráesett a gerincére és nem tudott eljönni velünk, de a következő koncertig biztosan fel fog épülni.

– Mit takar az együttes neve?

– A Navrang egy szálloda Delhiben, ahol először találkoztunk és részt vettünk egy Jam Session-ön, amit úgy tudnék jellemezni, hogy a hotel tetején egyfajta együttzenélés. Itt álltam össze a Szilágyi testvérekkel.

– Honnan jött az ötlet, hogy a gépzenét vegyítsétek a népzenével?

– Mi amolyan kalandorok vagyunk és rengeteg egzotikus országban jártunk .atal éveinkben. Ilyen például Szenegál, Kína, India és Európa összes országa. Ezekről a helyekről hoztunk népi hangszereket, és mivel nagyon szeretjük az elektronikus tánczenét, arra gondoltunk, hogy a két zenei stílust valahogy össze kéne hozni. Szerintem elég jól sikerült.

– Jelent már meg lemezetek?

– Igen, már a második lemeznél tartunk, és nagyképűség nélkül állíthatom, hogy nagyon sokan veszik, sőt most már egyre többen vannak a fellépéseinken is, ennek pedig nagyon örülök.

– Jártatok már itt a Művészetek Völgyében?

– Nem, sajnos ez az első fellépésünk itt a Völgyben. Remélem, jövőre is hívnak minket, mert nagyon hálás a közönség és nagyon jó itt zenélni, mert az emberek ilyenkor mindenre nyitottak.

– Melyik az a hangszer, amire azt lehet mondani, hogy nagyon különleges?

– A doromb mindenképp, mert a Szilágyi testvérek édesapja készítette, aki egyébként az ország egyetlen dorombkészítője. A másik, ami szerintem nagyon különleges, az a mouthbow.

 

Magtárlap 7. Öcs, 2003. július 31.

Szerző: 
Jusztin Andrea
Kategória: 
Sztori
Történetem ideje: 
2003. július 31.
Művészetek Völgye a Youtubeon Művészetek Völgye mobil alkalmazás Művészetek Völgye jegyvásárlás

További történetek

1995. július 24.
2010. augusztus 04.
2011. július 05.
2012. július 21.

Oldalak